Booster Covid-19 vaccinatie versneld - Update 28-11-2021

28-11-2021

Booster vaccinatie COVID-19

Een booster is een oppepper van de basisvaccinatie van één (in het geval van Janssen) of twee prikken bij mensen bij wie de basisvaccinatie voldoende werkt. Een booster kan worden gegeven als de laatste vaccinatie langer dan 6 maanden geleden is gegeven.

In vervolg op het nieuwsbericht over de booster vaccinatie voor bewoners zorginstellingen (term waar ouder- en wooninitiatieven onder vallen) van 12 november jl. (bericht), is onlangs bekend gemaakt dat de zorginstellingen zonder medische dienst zich kunnen aanmelden (dus niet de bewoners zelf) bij de GGD via dit aanmeldformulier. Op het formulier moet de AGB-code worden vermeld. Als het goed is hebt u die via Vektis aangevraagd (via aanvraag AGB code) en verkregen voor uw aanmelding bij Vecozo in verband met (de voorbereiding) op pgb 2.0.

Na invulling van het formulier krijgt u een bericht van ontvangst met een meldingsnummer en de vermelding: Uw aanmelding wordt doorgezet naar de regionale GGD. De meeste GGD-regio's starten in januari 2022 met het vaccineren in instellingen. Daardoor kan het enige tijd duren voordat uw aanmelding volledig is verwerkt. De regionale GGD neemt zo snel mogelijk contact met u op zodra uw aanmelding volledig is afgerond. De GGD zal t.z.t. vaccineren.

De gegevens van individuele bewoners behoeft u pas later te verstrekken aan de GGD. Meer informatie en de formulieren die te zijner tijd moeten worden ingevuld vindt u via werkinstructie boostervaccinatie-ggd
NB Ouder- en wooninitiatieven kunnen zich aanmelden ongeacht of hun bewoners een GGZ, een VG of een LG indicatie hebben.


Update 28-11-2021

Bewoners van instellingen zonder arts kunnen vanaf volgende week een oppepprik krijgen met hulp van vliegende teams van de GGD. Er zijn centraal circa 22.000 aanmeldingen binnengekomen, daarnaast maken GGD’en regionaal afspraken. Vanaf 29 november 2021 starten de meeste GGD’en in plaats van in januari. 
Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/26/zoveel-mogelijk-ouderen-krijgen-voor-het-einde-van-het-jaar-een-booster

0 reacties

Reageer

Copyright © 2022 Regionaal Platform de Sleutel tot Wonen